Afslag på godkendelse som tilskudsberettiget

Ansøgning

Telefonretshjælpen søgte i februar måned om at blive godkendt til at kunne modtage økonomisk tilskud til driften ved Civilstyrelsens retshjælpspulje for 2018.

Afslag

Civilstyrelsen har nu givet afslag på at godkende Telefonretshjælpen som tilskudsberettiget med den begrundelse ”… at der allerede eksisterer tilstrækkelige retshjælpstilbud, som yder telefonisk rådgivning. … Styrelsen har ved afgørelsen lagt vægt på, at langt størstedelen af de godkendte retshjælpskontorer yder telefonisk rådgivning som en del af deres tilbud … Civilstyrelsen finder derfor ikke, at det kan føre til en ændret vurdering, at Telefonretshjælpen vil markedsføres sig i de omtalte kommuner [vores fokusområde jf. forsiden beliggende på øerne, bortset fra Fyn og Sjælland nord og øst for Roskilde].”

Hvad så nu

Det er naturligvis ærgerligt, at vi ikke er blevet godkendt som tilskudsberettiget. Og det er ærgerligt, at vi derved ikke kan få et beskedent driftstilskud til vores drift, navnlig til telefonabonnementer og til lidt markedsføring.

Og det er i særdeleshed ærgerligt, fordi vi ikke deler Civilstyrelsens opfattelse af, at der skulle være tilstrækkelige retshjælpstilbud på øerne bortset fra Fyn og Sjælland øst og nord for Roskilde. Vi mener fortsat, at rådsøgende i disse områder har et ringere retshjælpstilbud end landets øvrige borgere.

Men vi fortsætter ufortrødent vores retshjælpsaktivitet. Og vi vil nu gå i tænkeboks for at finde måder til at udbygge vores muligheder for at yde retshjælp og sagsbehandling i former, der er uden omkostninger for os.

Så Telefonretshjælpen blomstrer – også selv om vi må klare os uden tilskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.