I anledning af grundlovsdag

Det sejler

I dag, på grundlovsdag, vil politikerne rundt om i hele landet tale om grundloven og dens betydning for danskerne. Hovebudskabet vil være, at det er godt for danskerne, at vi har Grundloven, der sikrer os alle gode rettigheder.

Men er det rigtigt ?

Min påstand er, at der er mange, og gennem årene flere og flere, der ikke har mulighed for at nyde de rettigheder, som politikerne taler om, fuldt ud.

Jeg indsætter en kronik om nogle af de problemer, som politikerne burde tage fat på i dag, grundlovsdag. Kronikken skrev jeg godt nok i 2014, men den er stadig helt aktuel.

Det handler om anstændighed

Hvis de anstændige politikere ville tale om noget, der har betydning for at sikre Danamark som et retssamfund, burde de tage fat på at gøre noget for retshjælpen.

Man skulle ellers tro, at en konservativ justitsminister ville være så anstændig, at han ville gøre noget aktivt. Han har i sin  ministertid haft alle muligheder, men han har været så optaget af andre politikområder, at det ikke er blevet til noget. Og resten af politikerne har ikke gjort noget for at presse ham på bedre tanker.

Bro over

Men selv om det sejler, er der en bro over.

Telefonretshjælpen er et eksempel på et medborgergroet initiativ, der trods manglende opbakning fra politikerne forsøger at bidrage til at retsplejelovens bestemmelse om: at enhver har ret til vederlagsfri retshjælp vedrørende ethvert retsspørgsmål bliver en realitet for flere borgere. Så støt initiativet.

KRONIK

God grundlovsdag.

Ole Dueholm, advokat
Daglig leder af Telefonretshjælpen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.